Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Vakantie

Ontsnappen aan een winterdepressie

Het kan zijn dat je deze winter last hebt van een winter depressie. Dit is erg vervelend en hier wil je niet te lang mee bezig zijn. Je kan natuurlijk extra vitamine D slikken maar dit is natuurlijk niet hetzelfde als het echte werk: de zon! En misschien is het wel slim om hier gewoon lekker naar toe te gaan deze winter. Heb je nog geen vakantie geboekt voor de kerst vakantie? Misschien moet je daar juist wel blij mee zijn! Als je een week later gaat is het namelijk een stuk goedkoper. Dit kan serieus honderden euro’s schelen. 

Een winterdepressie voorkomen is best wel moeilijk. Je hebt in Nederland best wel veel dingen die mee spelen en er voor kunnen zorgen dat je een winterdepressie hebt. De werkdruk ligt in Nederland hoog, we zien weinig zon in de winter en we worden geconfronteerd met heel veel licht dat er voor zorgt dan onze melatonine productie in de war raakt. De kans bestaat dat we veel geconfronteerd worden met allerlei factoren die ervoor zorgen dat we ons minder goed voelen.

Om een winterdepressie te voorkomen is het dus slim om op vakantie te gaan naar een lekker warm land. Als eerst is het gewoon heel lekker en hier ten tweede kan je jezelf dan echt even helemaal opladen. Even niet meer aan je werk denken. Je kan natuurlijk zeggen dat je met de kerst vakantie en met oud en nieuw ook tot rust komt, maar dit zijn vaak ook hectische dagen en zijn niet echt rustgevend te noemen. Zorg er wel voor dat je geïmpregneerde klamboe mee neemt. Deze klamboe zorgt ervoor dat jij niet helemaal lek gestoken wordt door muggen. Als je lekker tot rust wilt komen zit je er natuurlijk niet te wachten dat je jezelf de hele week moet krabben

https://shopvoorgezondheid.nl/klamboe

Gerelateerde artikelen

Goedkoop op wintersport in Tsjechië?