Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

Elektronisch koppeling HIX epd Chipsoft

Voordelen elektronisch koppeling Hix epd Chipsoft

Voor huisartsen in Nederland biedt Chipsoft een elektronisch patiëntendossier voor de huisartsenpost – ook wel HAP genoemd. Zij hebben slimme tools ontwikkeld om heel efficiënt een triage proces te doorlopen. Chipsoft Hix helpt huisartsen posten en triagisten om orde te scheppen in urgentie en waarbij met slechts één klik een afspraak vastgelegd kan worden in het epd (elektronisch patiëntendossier).

Waarom Vcare

Vcare is een software leverancier voor de zorg en MKB met meerdere locaties in Nederland. Wij geloven in een slimmere toekomst voor de zorg – de digitale zorg.

Al onze communicatiediensten hebben wij geïntegreerd in handig online en beveiligde cloudplatform. Met onze HIS, HIX en HAPIS integratie middels Vcare integrator beschikken onze gebruikers over alle waardevolle data uit het patiëntdossier systeem en kunnen wij deze linken met binnenkomende oproepen. Door deze integratie tussen getallen en patiëntendata kan ontzettend veel tijd bespaart worden. Zo bieden we ook een BSN nummer validatie aan én een geboortedatum validatie voor de patiënt die in de wacht staat. Zo kunnen meteen de gegevens in beeld worden gebracht voor de zorgverlener én verkleint dit de kans op fouten omdat de patiënt zelf zijn gegevens kan doorgeven in plaats dat een zorgverlener het geboortedatum of BSN nummer moeten invullen wat aan de telefoon vaak niet ineens goed gaat.

Het keteninformatiesysteem (KIS)

De integratie met HIX epd van Chipsoft biedt nog meer voordelen. Want het biedt toegang tot de samenwerking met andere partners in de keten. Zo kan elke behandelaar direct in het dossier van de patiënt werken. Dat maakt daarom Vcare connect heel geschikt voor meer professionals dan alleen huisartsen. Alle geautoriseerde behandelaars hebben altijd toegang tot de meest actuele gegevens en de administratie. Zo werkt HIX in feite als een keteninformatiesysteem dat overdrachten efficiënter en veiliger maakt.

 

Altijd de patiënt aan de leiding met beeldzorg

Een ander opkomende ontwikkeling is het verlenen van zorg anders dan op de reguliere wijze. Door corona heeft de zorg in Nederland een gigantische overload aan zorgvraag ontvangen. Dusdanig veel dat de reguliere zorg niet meer de vraag aankon en nood maatregelen getroffen werden om acute zorg op te vangen.

Daarom heeft Vcare een veilige beeldzorg applicatie ontwikkeld zodat bijvoorbeeld een huisarts op afstand zorg kan bieden via de camera. De patiënt krijgt via een sms of email een unieke link. Deze kan de patiënt openen op elk apparaat zoals een mobiel of tablet. Vervolgens wordt er automatisch een beveiligde verbinding opgezet met de zorgverlener in beeld. De patiënt kan ervoor kiezen óók gebruik te maken van een camera zodat beide mensen in beeld zij bij elkaar. Dit is ideaal voor niet-acute gevallen, herhaalgesprekken of een eenvoudige consult. Het scheelt enorm veel tijd omdat de huisarts of triagist niet van zijn of haar werkplek weg hoeft en dus veel meer consulten kan doen in dezelfde tijd.

Een andere handige innovatie is de SMS service van Vcare. Met deze aanvullende dienst die de gebruiker eenvoudig kan activeren in zijn of haar Vcare connect zorgportaal, kunnen sms berichten gestuurd worden met mededelingen, waarschuwingen, herhaal mededelingen en andere zinvolle berichten. De reden waarom voor SMS gekozen wordt is omdat het doorgaans betrouwbaarder is én een hogere attentiewaarde kent dan bijvoorbeeld een email of whatsapp bericht.

Dashboard managementinformatie

Wist u dat u met Vcare connect ook uw eigen dashboard managementinformatie systeem kunt instellen met de belangrijkste KPI’s in beeld voor uw praktijk? Denk aan wachttijd, gesprekstijd en zeer gedetailleerde informatie en data-analyses. Vcare Reporter is een ideale tool om een inzichtelijke, cijfermatige en grafische weergave te bieden voor uw wachttijden en belverkeer op diverse niveaus in de organisatie.

https://www.vcareconnect.nl/