Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Richt je je kantoor op de juiste manier in!

Ben je niet meer tevreden over de huidige indeling van je kantoor, of ga je een nieuw kantoor inrichten? Dan kun je in dit artikel een aantal tips vinden, zodat je weet waar je op moet letten. Door een aantal basale dingen in gedachte te houden, zorg je voor een kantoor met een goede werksfeer dat bovendien comfortabel genoeg is. Zo willen werknemers graag op kantoor zijn!

 

Maak de ruimte niet te vol

 

Je wil natuurlijk het meeste uit de ruimte halen, maar je moet goed nadenken over hoeveel bureau’s en stoelen je gaat plaatsen. Je wil dat alle werknemers genoeg ruimte hebben om wat privacy te hebben tijdens hun werk. Volledig op elkaar gedrukt zitten zal de productiviteit niet verhogen.

 

Ook de looproutes zijn belangrijk om in de gaten te houden. Idealiter kan iedereen vanaf zijn bureau naar het koffiezetapparaat of de kopieermachine lopen, zonder dat collega’s hun stoelen moeten verplaatsen. Genoeg ruimte om te bewegen geeft erg veel rust aan de ruimte. Als er geen goede flow in een kantoor zit, merk je dat meteen.

 

Natuurlijk licht is je vriend

 

Er is natuurlijk niets zo deprimerend als een donkere kantoorruimte die alleen is verlicht met lelijke led-lampen. Soms is het niet anders, maar als het even kan raden we je altijd aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Mensen reageren altijd goed op zonlicht en het is bevorderlijk voor het bioritme Als buiten de zon schijnt wordt iedereen een stukje blijer en gemotiveerder. 

 

Deze kantoormeubelen moet je hebben

 

De juiste kantoormeubelen zijn natuurlijk ook van groot belang. Op de website https://www.havic-kantoormeubelen.nl/ kun je eens rondkijken naar alle beschikbare opties. Denk bijvoorbeeld aan ergonomische bureaustoelen en verstelbare zit-sta bureaus. Mooie kantoormeubelen geven natuurlijk altijd extra schwung aan een ruimte, we raden dan ook aan om hierin te investeren. Als je denkt dat je hulp nodig hebt met het inrichten van je kantoor kun je ook hier eens een kijkje nemen. Je vindt er tips over de inrichting van een kantoor. De projectinrichting geeft tips over bijvoorbeeld wandbekleding en vloeren. Zo kijk je verder dan naar alleen kantoormeubelen waardoor de kans groter is dat je een mooie sfeer creëert in je nieuwe kantoor.

 

Denk verder dan grijs en zwart!

 

De laatste tip gaat over kleur. De meeste kantoormeubelen zijn beschikbaar in zwart, grijs of wit, maar een beetje kleur in je kantoor brengen kan daadwerkelijk wonderen doen. Kleur kan op allerlei manieren worden toegevoegd. Muurbekleding, mooie houten meubels, en natuurlijk voldoende planten. Maak van het kantoor iets dat meer lijkt op iets waar je zou kunnen wonen. Dan willen werknemers er liever zijn, waardoor een fijne werksfeer wordt gemaakt. Onderschat de kracht van een positieve sfeer nooit!