Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financieel

Tips voor boekhouden in Nederland

Als u een bedrijf in Nederland begint, vraagt u zich misschien af hoe u uw boekhouding op orde kunt houden. In dit artikel worden een aantal boekhoudtips besproken die u kunnen helpen uw boekhouding op orde te krijgen en latere problemen te voorkomen. Het eerste wat u moet weten is dat boekhouden in Nederland niet hetzelfde is als boekhouden in de Verenigde Staten. Er zijn wel enkele verschillen. Zo hebben boekhouders in Nederland niet hetzelfde niveau van formele opleiding als accountants.

Boekhouden is een fundamenteel onderdeel van elke onderneming. In Nederland is elke ondernemer verplicht een financiële administratie bij te houden, die door de belastingdienst kan worden gebruikt om te bepalen hoeveel btw moet worden betaald. U kunt uw boekhouding zelf doen, of u kunt iemand inhuren om het voor u te doen. Maar zorg ervoor dat iemand uw boekhouding controleert, zodat u fouten kunt voorkomen en zeker weet dat u de juiste BTW betaalt.

Een ander belangrijk punt bij het zoeken naar een accountant in Nederland is de taalbarrière. Naast het feit dat u niet in de lokale taal kunt communiceren, kan het moeilijk zijn om een kantoor te vinden dat diensten in het Engels aanbiedt. De meeste websites van accountantskantoren in Nederland zijn in het Nederlands, en tenzij u de taal goed kent, is het onmogelijk om te bepalen of een accountantskantoor Engelssprekende werknemers heeft. Ook kunt u niet weten of het kantoor kwaliteitsmedewerkers heeft of niet.