Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Veilige hijsklemmen voor het heffen en hijsen

Bij EKH Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen bent u ervan verzekerd dat u veilige hijsklemmen heeft én behoudt voor het heffen en hijsen. Deze klemmen zijn namelijk tangen die ervoor zorgen dat uw last goed en stevig blijft zitten. De klemmen grijpen om de last en zorgen ervoor dat de last ook bij een stoot of schok goed in stand blijft. Bij EKH kunt u zowel uw verticale als horizontale klemmen laten keuren voor een veilige werkwijze. 

Hijsklemmen laten keuren door EKH

Bij Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen kunt u nu ook zowel uw horizontale als verticale hijsklemmen laten keuren en beproeven. De klemmen worden niet alleen onderzocht op eventuele slijtage en scheurvormingen maar ook op interingen en of de klemmen niet plotseling zijn vervormd. Ook wordt er gecontroleerd of de klemmen soepel te gebruiken zijn en worden de contact- en klemvakken gecontroleerd qua veiligheid. Als de klemmen niet aan de eisen voldoen, worden ze helaas afgekeurd. Dit gebeurt alleen als de klemmen beschadigd of versleten zijn en daardoor de veiligheid tijdens het hijsen- en heffen niet meer gegarandeerd kan worden. Ook als ze gewoon niet meer goed werken of als de klemmen vervormd zijn, worden ze helaas afgekeurd. In dat geval moet u nieuwe klemmen aanschaffen voor uw bedrijf. Wij testen de klemmen doordat ze minstens 10 seconden de proefbelasting moeten vast kunnen houden. De proefbelasting varieert tussen de 125 en 200 procent. Lukt dit niet? Dan kijken wij naar wat het probleem is. 

Onder welke categorie en marketing vallen de klemmen?

Zowel de horizontale als verticale klemmen vallen onder de categorie bijzondere hijs- en hefgereedschappen. Ze vallen dus in dezelfde categorie zoals de platenklemmen, C-haken en hefmagneten. Om te zien onder welk merk te vallen, wordt het merk zo snel mogelijk aangebracht door het te slaan in het materiaal en dus te markeren. Gebruik hierbij contrasterende verf want anders valt het merk niet genoeg op om herkenbaar te zijn voor de keurders van EKH. Wilt u uw klemmen laten keuren? Neem dan snel contact op met de keurmeesters van EKH.