Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Verschil in waarde bij verschillende makelaars, hoe komt dit?

Als je je huis wilt verkopen, wil je natuurlijk dat er een goede waarde geboden word. Het kan zijn dat je bij verschillende verkoop partijen andere waarden te horen/zien krijgt. Hoe komt het nou dat je waarde bij verschillende makelaars anders is? Dat vertel ik je in dit artikel. Een makelaar inschakelen wordt zo een stuk makkelijker., 

Vaststellen van waarde

Het berekenen van de waarde van je huis kan op verschillende manieren, je kunt dit gemakkelijk op een site van een makelaar laten doen maar natuurlijk ook door een makelaar zelf. Mocht je dit op het internet doen, kun je dit op twee verschillende websites doen. Het kan zo zijn dat de 2 verschillende websites een andere waarde aangeeft. Zo is natuurlijk wel erg lastig om te zien welke waarde het meest klopt.

Het verschil

Doordat niet alle twee de calculators op hetzelfde ingesteld zijn, kan het zijn dat de waarde anders zijn. De ene calculator berekend het op de waarde van de gekochte prijs en de andere volgens het WOZ. Door de vele mogelijkheden kunnen de waarde daarom verschillen. 

Waarde bepalen door een makelaar

Doordat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt om de waarde van je huis te weten, is het vaak wel de makkelijkste manier om dit door een makelaar zelf te laten doen. Een makelaar kan namelijk 3 verschillende waardes voor je uitrekenen en dat zijn de waardebepaling, marktwaarde en een WOZ waarde. Natuurlijk kunnen de waarde bij verschillende makelaars ook afwijken van elkaar, dit komt meer doordat ze bepaalde richtlijnen moeten volgen.