Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Electronica en Computers

Voorbereiden op een stroomstoring

Het kan zomaar gebeuren dat de stroom ineens uitvalt in jouw eigen huis. Het is iets dat je zelf niet in de hand hebt en het is iets dat op elk moment kan gebeuren. Hoewel de kans op een stroomstoring in Nederland niet heel erg groot is, is het toch een mogelijkheid. Het is iets waarvan je moet weten wat je moet doen en hoe je jezelf er op kan voorbereiden. Een stroomstoring is namelijk niet direct een wereldramp, maar het heeft wel degelijk gevolgen. Alle elektriciteit valt weg, dus ook alle apparaten die op stroom werken zullen nutteloos worden bij een stroomstoring. Je kan dus niet even je telefoon opladen, de vaatwasser aan zetten of een pizza in de oven opwarmen. Nee, je zal het toch echt even met een koude boterham met kaas moeten doen. Die kaas zal trouwens na een tijdje ook al niet zo heel erg koud meer zijn, de koelkast werkt immers ook op stroom.

Als er een storing is, dan kan je zelf even naar de meterkast gaan kijken, maar als je er niet uit komt dan is het het beste om de storingsdienst van je energieleverancier te bellen. Zij hebben elektriciens in dienst die de problemen makkelijk voor jou kunnen oplossen.

Er zijn een aantal dingen die je ter voorbereiding altijd kan doen, maar niet iedereen weet dit. Daarom heb ik deze dingen in dit artikel even op een rijtje gezet voor iedereen.

Ten eerste is het super fijn om altijd een opgeladen powerbank te hebben. Zo kan je je mobiel opladen en contact behouden met de buitenwereld. Ook zonder kans op een stroomstoring is het hebben van een volle powerbank natuurlijk heel fijn. Daarnaast moet je zorgen dat je verlichting in huis hebt die niet afhankelijk is van stroom. Ik heb het dus over kaarsen, zaklampen, waxinelichtjes en de benodigdheden om deze dingen aan te steken, dus lucifers en aanstekers. Om het nieuws van buiten te kunnen volgen, is het ook fijn om een radio op batterijen te hebben. Daarnaast is het handig om een voorraadje geneesmiddelen en een voorraad drinkwater in huis te hebben.

https://www.groenewegendelft.nl/