Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Erp

Voordelen 3D laser scanning

Snel en precies inmeten dankzij 3D laserscanning

Bij 3DLS en haar klanten zijn we er allang over uit. De toekomst van inmeten ligt in 3D scanning en de vele mogelijkheden die het biedt zijn legio. Lees daarom gauw verder waarom u ook moet kiezen voor de 3D laser scanning services van 3DLS!

3D scanning als manier om installaties en gebouwen in detail vast te leggen

De procesindustrie, maakindustrie en chemie zijn sectoren die enorm gebaad zijn bij een super efficiënte methode van inmeten van installaties, machines, leiding netwerken en andere infrastructuur op kleine en grote schaal. Met behulp van een 3D-laserscanner kunnen wij tot op de millimeter nauwkeurig dit soort bedrijfsonderdelen digitaal inmeten en 3D in beeld brengen. Juist interessant is om 3D scannen in te zetten bij verbouwingen, onderhoudsingrepen, grootschalige renovatie, verkoop of inkoop van bedrijfsonderdelen. Dit voorkomt grote fouten en des-investeringen die hoog in de kosten kunnen oplopen.

Ontdek onze hoogwaardige Faro 3D scanner

Bij 3DLS werken we met de nieuwste en 4e generatie Faro laserscanner. Deze super moderne 3D scanning equipment is onze hoofdscanner bij het vastleggen van digitale 3D werktekeningen die de basis vormen voor BIM modellen. Onze geavanceerde camera werkt door middel van digitale puntenwolken. Elk punt dat gescand wordt vormt een digitaal meetpunt van de omgeving. Door al deze punten met elkaar te verbinden kan een 3D omgeving gecreëerd worden met super gedetailleerde informatie die voorheen nooit beschikbaar baren. Niet alleen kunnen we preciezer werken, het scheelt ook nog eens heel veel tijd en dat betekent weer lagere kosten!

Al uw data in de cloud bij een 3D scan maken

Dankzij onze eigen 3D-laserscanner voorkomen wij niet alleen fouten, maar leggen wij ook gedetailleerde informatie efficiënt vast en dat gebeurd allemaal veilig en gemakkelijk in de cloud. De 3D puntenwolken worden door de scanner digitaal omgezet in 3D beelden inclusief alle detail inclusief radiatoren, armaturen, wandcontactdozen, leidingen en nog veel meer. Zo ontstaat een zeer accuraat beeld dat voor het gemak te vergelijken is met Google streetview. Deze scans zijn beschikbaar via Faro Webshare en altijd en overal bereikbaar via het web. Zo hebben alle betrokken partijen altijd toegang tot de verzamelde data.

De de voordelen van 3D-laserscannen

 • Zeer snelle, nauwkeurige en complete vastlegging vast de as-built situatie
 • Snellere en efficiëntere voorbereiding van de verbouwplannen
 • Nauwkeurige vastlegging van de ontwikkelingen in een bouw- / verbouwproject
 • Nauwkeurige data voor BIM-modellen
 • Eenvoudige vergelijking van het ontwerpmodel met de bestaande situatie.
 • 3D-scans zijn online via websharing te bekijken.
 • Hoge resolutie afbeeldingen

Hoe werkt het 3D-scannen in de praktijk?

Wilt u zelf ervaren hoe 3D scanning in de praktijk werkt? Maak dan een afspraak met 3DLS en laat ons ervaren team van 3D scanners een scan opdracht voor u uitvoeren op locatie. Doordat onze scanner compact is, zijn we overal inzetbaar. Ook op moeilijke bereikbare plekken geeft de compacte scanner vele voordelen. Ons team is snel en flexibel inzetbaar voor diverse toepassingen in de:

 • Maakindustrie
 • Automotive
 • Gas- en chemie sector
 • Architectuur en musea
 • Stadions

Voor het maken van een afspraak, neem contact op met Kees Brugman via k.brugman@ergodesign.nl of telefonisch via Tel: +31 53 4800 557.

https://www.3dls.nl/