Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Gezondheid

Voordelen van het gebruik van collageen supplementen

Uit welke componenten bestaat collageen? Aangezien collageen maar liefst 19 verschillende aminozuren bevat, is het niet verwonderlijk dat het vaak een ‘complex eiwit’ wordt genoemd. Deze bevatten een mix van essentiële en niet-essentiële (ook wel voorwaardelijke) categorieën. Vooral de voedingsstoffen glutamine, arginine, glycine en proline zijn overvloedig aanwezig. Collageen supplementen zijn opgebouwd uit drie ketens en zijn strak opgerold tot een drievoudige helix. Er zijn meer dan 1.400 aminozuren in elke keten. Laten we dus eens kijken naar enkele voordelen van het gebruik van collageen supplementen.

Het verbetert de gezondheid van de huid

De voordelen van collageen voor de huid is de reden waarom het wordt gerangschikt als het beste collageen voordeel. Je huid kan steviger lijken, gladder zijn en een gezonde snelheid van celvernieuwing en -herstel behouden door grotere hoeveelheden collageen te hebben. Het helpt ook de symptomen van veroudering en collageenverlies om te keren, zoals een lossere huid, meer rimpels en minder soepelheid. Het is ook bekend dat anti-verouderingseffecten van collageen hebben aangetoond dat 2,5-5 gram collageenhydrolysaat, eenmaal daags ingenomen gedurende acht weken door vrouwen tussen de 35 en 55 jaar, transepidermaal waterverlies (droogheid) aanzienlijk kan verminderen, het vochtgehalte van de huid kan verhogen, en ruwheid zal verminderen.

Het helpt het metabolisme te stimuleren

Door je lichaam meer droge spiermassa te geven en te helpen bij de omzetting van vitale voedingsstoffen, kan een collageen boost je helpen meer calorieën te verbranden en je metabolisme te versnellen. Door glucose om te zetten in energie die spiercellen voedt, speelt glycine een van de belangrijkste rollen bij het helpen bij de vorming van spierweefsel. Houdt er bij het ouder worden rekening mee dat het behouden van spiermassa essentieel is omdat het de houding en de gezondheid van de botten ondersteunt en meer calorieën dan vet verbrandt. Om ervoor te zorgen dat je lichaam collageen kan omzetten in een bruikbaar eiwit wanneer je collageen consumeert, kan het gunstig zijn om ook vitamine C te consumeren. De bron van uw energie en vitaliteit kan hierdoor beginnen terug te keren. De voordelen van glycine voor jouw metabolisme gaan verder dan dat. Volgens onderzoek speelt glycine ook een belangrijke rol in de spijsvertering en neurologische systemen, die beide cruciaal zijn voor het behoud van een gezond, jeugdig lichaam. Door het gebruik van antioxidanten door het lichaam te verbeteren, lijkt glycine de effecten van veroudering te helpen vertragen. Het wordt ook gebruikt tijdens het proces van het maken van gezonde cellen uit DNA en RNA.