Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Wat doet uw bedrijf met oude apparaten?

Veel bedrijven weten niet goed wat ze moeten met hun oude apparaten. Vaak staan er hele kantoor-/opslagruimtes vol met oude computers, laptops of tablets. Erg zonde want die ruimte kunt u natuurlijk wel beter gebruiken dan voor stoffige oude apparatuur. Gelukkig zijn er meer dan genoeg oplossingen voor dit probleem. In dit artikel geven we u een aantal verschillende opties als het gaat om IT recycling. Zo kunt u vandaag nog aan de slag met het opruimen van die volle kantoorruimte.

Verkoop uw oude apparaten

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw oude apparaten te verkopen. Wellicht hebben andere bedrijven in uw oude hardware of kunt u de hardware particulier verkopen. Het nadeel aan de verkoop van een oud apparaat is het risico op een datalek. U verkoopt uw apparaat uiteraard met harde schijf en dat kan zorgen voor een datalek. Is een reset naar fabrieksinstellingen dan niet genoeg om alle data van uw computer te verwijderen? Absoluut niet, er is meer nodig dan een simpele reset naar fabrieksinstellingen om al uw (gevoelige) data permanent van uw apparaat te verwijderen. De verkoop van uw apparaten zonder dat de data op professionele wijze is vernietigd is dus niet geheel veilig.

Bedrijven

Zoek hulp bij een IT bedrijf

Er zijn meer dan genoeg IT bedrijven die u graag helpen bij het oplossen van dit probleem. Zij kunnen bijvoorbeeld uw oude hardware opkopen, mits dit aan een aantal eisen voldoet. Zij kunnen ook zaken als laptop recycling, computer recycling en andere recycling voor u uit handen nemen. Het voordeel van deze oplossing is dat u zeker weet dat uw data in veilige handen is, bij een IT bedrijf werken namelijk genoeg professionals die ervoor kunnen zorgen dat uw data nooit betrokken zal raken bij een datalek. Wanneer u een IT bedrijf inschakelt voor de IT recycling van uw oude hardware weet u ook zeker dat u het milieu geen schade toebrengt. Een IT bedrijf weet namelijk precies hoe ze uw oude apparaat moeten ontleden om al het afval op de juiste plek te krijgen.

De milieustraat?

Ook de milieustraat is 1 van de mogelijkheden als het gaat om het wegbrengen van uw oude apparaten. Deze optie zouden we echter absoluut niet aanraden, iedereen kan vanaf het moment dat u het wegbrengt zomaar bij uw oude apparaten en dat kan natuurlijk de nodige risico’s met zich meebrengen als het gaat om het lekken van data. Ook de manier van recyclen is niet zoals het hoort te zijn bij een milieustraat, op die manier draagt u dus ook geen steentje bij aan het milieu. Het is wel een erg makkelijke optie, want u bent in 1 keer van alle apparaten af.