Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Woningen

Wat is een magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder is een apparaat dat je op je waterleiding kunt plaatsen en dat je helpt met het tegengaan van kalk. In ons water zitten verschillende mineralen die totaal niet schadelijk voor ons zijn. Sterker nog, sommigen zijn zelfs goed voor onze gezondheid en heel natuurlijk. Als deze mineralen echter samen komen kan zich kalk vormen en dit is slecht voor onze apparaten en leidingen. 

 

Een waterontharder

Met behulp van een waterontharder kun je deze kalkvorming tegen gaan. Een magnetische waterontharder werkt zoals de naam al doet vermoeden met magneten. Door deze sterke magneten te plaatsen op je leidingen voorkomt het dat het magnesium en het calcium gaat kristalliseren. Dit proces zorgt voor kalk en wil je dus voorkomen.  Hierdoor heb je minder last van kalkaanslag, blijven je apparaten beter functioneren en het is zelfs beter voor je haar.

 

Je hebt verschillende soorten magnetische waterontharders. De een kun je enkel gebruiken met hulp van een installateur en de ander is heel gemakkelijk zelf te installeren. Met name deze laatste is handig voor thuis.

 

Nadat je het apparaat ontvangen hebt schroef je de twee helften voorzichtig van elkaar af. Deze plaats je vervolgens op je waterleiding en schroeft het goed vast. Eigenlijk is hier het meeste werk al mee gedaan. De twee helften zijn namelijk beide magneten en zorgen er vanaf dit moment voor dat de natuurlijke mineralen moeilijker kunnen kristalliseren en dus minder makkelijk kalk vormen.

 

Het is goed om je te oriënteren op de verschillende soorten waterontharders. Hier vind je de amfa 4000 test vergeleken met de aquamag 7000. Dit zijn beide apparaten die je gemakkelijk zelf op je leiding kunt plaatsen. 

 

Wat je moet onthouden met waterontharders is dat het vooraf een investering is die zich daarna terug moet verdienen. Kalk in je water zorgt ervoor dat je meer schoonmaakmiddel nodig hebt, dat je haar minder glanst en dat je wasmachine bijvoorbeeld minder lang mee kan. Allemaal dure grapjes die je het liefst wilt voorkomen.