Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Internet marketing

Wat is een online marketing bureau?

Een marketing bureau is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in marketing. Daarnaast heb je ook online marketing bureaus die zich specialiseren in online marketing. Ook al bestaat marketing al meer dan 100 jaar, bestaat online marketing pas sinds 20 jaar. Toch zijn er meer online marketing bureaus dan normale marketingbureaus en dit is niet zonder reden. De digitale tijdperk is al sinds een korte tijd aangebroken en ieder bedrijf en veel mensen zijn te vinden op het internet. 3% van de Nederlandse bevolking heeft nog nooit internet gebruikt en dit betekent dat er veel kansen zijn voor ondernemingen. Hier speelt een online marketing bureau op in en helpt bedrijven hiermee. Maar wat doet een online marketing bureau precies? in dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een online marketing bureau nu precies?

Een online marketing bureau voert diverse taken uit en dit kan verschillen bij de partij die ze inhuren. Ze kunnen je helpen bij verschillende onderdelen binnen een marketing strategie. Zo kan dit zoekmachine optimalisatie zijn, maar ook SEA en email marketing. De een is belangrijker dan de ander en ieder marketingbureau kan dit ook anders aanpakken. Een marketing bureau werkt vooral met analyses naar het zoekgedrag van doelgroepen. Dit is namelijk van groot belang bij een marketingstrategie en hier moet naar gekeken worden. Marketingbureaus bepalen vaak de doelgroep van een onderneming en werken hier dan ook mee. Het is namelijk van groot belang dat je online gevonden kan worden door je doelgroep. Zo kan het zijn dat je huidige vindbaarheid niet in orde is en dat je concurrenten weglopen met je klanten. Zo kan een marketingbureau hier verandering in brengen en samen met je kijken naar een goede strategie.

Waarom uitbesteden

De meeste ondernemers hebben maar weinig verstand van online marketing en dit kan problemen veroorzaken. Je kunt op deze manier de activiteiten niet goed uitvoeren en deze zijn toch van groot belang. Daarnaast hebben de ondernemers hier geen ervaring in en heeft een online marketing bureau dit natuurlijk wel. Online marketing is ook niet in een paar minuten gepiept en dit kan in sommige gevallen maanden duren. Een marketing bureau inschakelen is dan helemaal geen slecht idee en kan je veel tijd besparen. Deze tijd kun je dan weer in andere zaken stoppen, zodat je meer omzet kunt maken.

Zoekmachine optimalisatie

Een van de belangrijkste vormen van online marketing is toch echt zoekmachine optimalisatie. Waarschijnlijk heb je de afkorting wel een keer voorbij zien komen en dat is SEO. Het is heel belangrijk en ook vaak de core business van een online marketing bureau. Hierbij zorgen ze ervoor dat de juiste zoekwoorden worden gevonden, die relevant zijn aan een onderneming. Daarnaast hebben ze de juiste betaalde tools, die ingezet kunnen worden voor de SEO van een website. Met zoekmachine optimalisatie kan de vindbaarheid van een website verbeterd worden. Op deze manier krijg je meer organisch verkeer op je website en dat is natuurlijk gewenst.