Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Wat is orbital welding en wat zijn de voordelen ervan?

Orbitaal lassen is een techniek waarmee verschillende metalen onderdelen samengevoegd kunnen worden. Het is een specifieke lasmethode die gebruikmaakt van een hoogwaardige lasser om een lasverbinding met een hoge kwaliteit te creëren. Deze lastechniek staat ook wel bekend als orbital welding, de Engelse benaming.

Wat is het?

Orbitaal lassen wordt meestal gebruikt voor het samenvoegen van dunne, gevoelige materialen zoals RVS of aluminium. Dit proces verloopt geheel automatisch, waardoor er erg precies kan worden gewerkt. Deze techniek heeft veel voordelen ten opzichte van andere lastechnieken, waaronder een betere kwaliteit en een hogere productiviteit.

Wat zijn de voordelen?

De techniek maakt gebruik van een hoogwaardige lasser die de metalen onderdelen met hoge precisie samenvoegt. De lasser produceert een lange, gladde, ronde las die sterk genoeg is om de metalen onderdelen aan elkaar te verbinden. De ronde las is ook esthetisch aantrekkelijker dan een rechte las. Orbitaal lassen is erg effectief en kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder de fabricage van medische en militaire apparatuur. Het biedt ook een hoge mate van flexibiliteit, waardoor het geschikt is voor kleine industriële onderdelen.

Veilig en betrouwbaar

Orbitaal lassen heeft ook een lage geleidbaarheid, waardoor het minder kans heeft op het ontstaan van warmteverschillen. Deze techniek is ook veilig omdat er geen gevaarlijke stoffen worden gebruikt bij het lassen. Orbitaal lassen is een veelzijdige en betrouwbare techniek die kan worden gebruikt voor de fabricage van kleine, complexe metalen onderdelen. Het is een kosteneffectieve manier om metalen onderdelen te verbinden, waardoor het een veelgebruikte techniek is in verschillende branches.