Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen migraine?

Migraine komt helaas vrij veel voor, echter weten heel veel mensen niet eens dat ze migraine hebben. Dit komt doordat het niet als zodanig wordt herkend. Maar migraine is wel iets anders dan ‘een hoofdpijntje’, dus het is erg belangrijk dat als je symptomen hebt het ook laat behandelen. De huisarts kan een diagnose vaststellen en kan een behandeling starten. Migraine is namelijk wel iets om serieus te nemen. En hoewel het een erg vervelende ziekte is, valt er genoeg tegen te doen.

Als je denkt dat je last hebt van migraine is het aan te raden om een soort dagboek bij te houden waarin je noteert hoe vaak je last heb van de hoofdpijn, hoe lang de aanvallen duren en of je de aanvallen voelt aankomen. Met deze informatie kan de huisarts al een redelijk nauwkeurige inschatting maken of je wel of geen migraine hebt. Als de migraine is erkend of je weet al dat je migraine hebt is het belangrijk om genoeg rust en ontspanning te nemen. Vermoeid en stress zijn factoren die een migraineaanval kunnen opwekken. Ook is het aan te raden om pijnstillers in huis te hebben voor als je een aanval krijgt. Voor veel patiënten werkt een paracetamolletje dan niet, maar zijn er zwaardere pillen nodig, zoals ibuprofen. Voor sommige mensen werkt het ook om preventieve medicijnen te slikken tegen migraine. Deze middelen moet je dan elke dag slikken. Wel kun je dit alleen dit op advies en met toestemming van een arts.

Tot slot wil ik een nieuwe manier van migraine behandelen aankaarten, namelijk de botox tegen migraine behandeling. In eerste instantie zal je botox en hoofdpijn misschien niet zo snel met elkaar in verband brengen, maar voor veel mensen heeft deze behandeling al positieve effecten gehad. De botox zorgt er namelijk voor dat spieren in het hoofd verslappen en juist gespannen spieren zijn meestal de aanleiding voor een aanval.

http://faceland.nl