Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijke dienstverlening

Werkstuk incassobureau

Ik ga een werkstuk houden over incassobureau incasso advocaten. Dit in opdracht voor school. De opdracht van school was om het ergens over te houden wat in het bedrijfsleven voorkomt, maar waar je niet snel aan zult denken. In dit blogje leg ik graag uit hoe ik dit werkstuk heb opgebouwd.

Googelen op incassobureau

Waarom houd ik mijn werkstuk over incassobureau? Nou; natuurlijk hoop je als ondernemer zijnde dat jouw facturen gewoon betaalt worden. Echter is dit niet vanzelfsprekend. Daarom heb ik besloten om mijn werkstuk hierover te houden. Het is belangrijk om, als je later in het bedrijfsleven komt, ervoor te zorgen dat je facturen worden betaalt. Maar hoe vind ik meer informatie over dit soort advocaten? Daarom ben ik gaan Googelen op incassobureau. Toen kreeg ik allerlei plaatselijke partijen omhoog in de zoekmachine. Dit had ik niet nodig… Al gauw kwam ik ook Wikipedia tegen. Hier stond dat een incassobureau veelal begint met het versturen van herinneringen naar de schuldenaar. Eerst per brief. Daarbij laten zij weten dat er een incassobureau is ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de debiteur betaalt wordt.

Werkstuk maken

Vervolgens ben ik het werkstuk gaan maken. Hier heb ik bovenstaand verhaal nog even herhaald en veel inhoudelijke informatie gegeven. Ook nog enkele voorbeelden. Zoiets als dat een leverancier van kleding zijn of haar kleding levert aan een klant van hem of haar, maar dat diegene (de retailer) dan niet betaalt. Vervolgens schakelt de leverancier een incassobureau in om de factuur betaalt te krijgen. Hiervoor sturen de gespecialiseerde juridische advocaten enkele herinneringen per brief en telefoon. Vervolgens zal de factuur vaak betaalt worden. Anders door middel van een deurwaarder over juridische stappen.

Het werkstuk heb ik uiteindelijk gemaakt en een heel goed cijfer voor gekregen!