Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

Zo run je een agrarisch bedrijf!

Een agrarisch bedrijf runnen is geen sinecure. Vroeger zei men wel eens ‘een domme boer’. Nu moet je helemaal van goede huizen komen, wil je goed kunnen boeren. Met een agrarisch bedrijf ben je namelijk niet alleen boer, maar ook ondernemer.

Administratie

Boeren gaat allang niet meer alleen om operationele zaken rondom het boerenbedrijf. Tegenwoordig moet je net zo goed zijn met je boekhouding. Doe je dat niet goed en ben je niet goed met prijzen? Dan kom je al snel in de problemen. Als je niet sterk bent met cijfers is het aan te raden er wel beter in te worden. Daarnaast is een goede boekhouder van belang.

Wet- en regelgeving

Met een agrarisch bedrijf moet je niet alleen mee met de tijd. Vaak moet je al wat vooroplopen, wil je overleven als bedrijf. Met name de milieu wet- en regelgeving is in Nederland zeer strak. Het is dus slim om te bekijken hoe je daar niet alleen aan kunt voldoen, maar ook aan hoe het beter kan.

Logistiek: agrarisch uitzendbureau

Wil je het goed volhouden met een agrarisch bedrijf? Dan is het belangrijk dat je soms toch even rust pakt. Veel mensen die een agrarisch bedrijf runnen, doen op een gegeven moment niks anders meer. Dat is natuurlijk ook verraderlijk met een bedrijf aan huis. Toch is het een aanrader om af en toe vrij te nemen. Dan is een agrarisch uitzendbureau wel handig. Een agrarisch uitzendbureau heeft sneller aan een half woord genoeg. En in tegenstelling tot een niet agrarisch uitzendbureau is er ook meer keuze qua geschikte uitzendkrachten.

Liefde voor je vak

Naast alle zakelijke dingen is het belangrijk dat je liefde voor je vak hebt. Als je dat niet hebt, dan heb je hele lange dagen. Dat is niet de juiste energie om dit zware werk vol te houden. Bedenk dus goed: boeren kan zeer mooi werk zijn, maar het vergt wel veel liefde voor het vak.

https://www.abeosagri.nl