Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Ict

Beste CPU 2019: De beste Intel en AMD processors vanaf €90,-

Bij het samenstellen van een nieuwe game-installatie, valt de beste CPU voor PC-games soms vrij ver van de prioriteitenlijst. Met de manier waarop GPU’s de neiging hebben om de schijnwerpers in de PC-ruimte te grijpen en in de schijnwerpers te zetten, zijn CPU’s vaak gedeprioritiseerd, en tot op zekere hoogte is dat zinvol. Terwijl een GPU veel van de zware tillen in gaming toepassingen zal doen, kan het verwaarlozen van uw processor ernstige gevolgen hebben, met name door middel van knelpunten die de prestaties van uw systeem in het algemeen verminderen. En zelfs als je een machine bouwt die uitsluitend voor gaming is bedoeld, spelen CPU’s een belangrijke rol – je processor heeft de neiging om taken uit te voeren zoals het berekenen van vijandelijke AI, of het modelleren van complexe systemen zoals het weer. Ze zijn de belangrijkste drijfveren van dingen als intense simulaties, dus vooral als je simulaties koestert of veel strategiespellen van hoog niveau speelt, is een krachtige CPU van cruciaal belang.

Het verkrijgen van de beste CPU voor PC-games is nog belangrijker als u uw computer gebruikt voor meer traditionele taken, met name processorintensieve zaken zoals audio- en videobewerking of CAD. Als u extra controle wilt over de hersenen van uw machine, wilt u kiezen voor een K- of X-chip die u kunt overklokken als de prestaties dat vereisen. Zelfs voor een gaming build, zou je er goed aan doen om te kiezen voor iets in de Ryzen 3 of Core i5 familie, maar als je een machine bouwt om een paar jaar mee te gaan, zou ik je een Core i7 of Ryzen 7 chip sterk aanraden. Aan de andere kant van het spectrum, als je een beetje extra te besteden hebt en ervoor wilt zorgen dat je machine toekomstbestendig is, investeer dan in een krachtige CPU zoals AMD’s machtige Threadripper voor een high-end Core i9 processor van Intel.

 

 

Natuurlijk wilt u een geweldige GPU met uw gloednieuwe CPU, dus neem een kijkje in onze gids voor de beste grafische kaart. Om een aantal verbazingwekkende randapparatuur te vinden om uw nieuwe build uit te halen, stuiteren naar ons beste gaming toetsenbord en de beste gaming muis razzia’s. En als je een hand nodig hebt om te navigeren door het dichte, technische jargon dat zijn weg vindt in de wereld van PC-games, kijk dan eens in de uitgebreide hardwarewoordenlijst.

Lees meer op tevredenconsument.nl

 

https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-intel-en-amd-processors-2019/