Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Marketing

Dit moet je doen bij je nieuwe huis!

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen naar een nieuwe woning? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je nieuwe woning veilig, comfortabel en duurzaam is. In deze blog behandelen we drie belangrijke punten die je niet over het hoofd mag zien bij het betrekken van een nieuwe woning. Lees snel verder en zorg dat je goed voorbereid bent op je nieuwe huis!

Controleer op asbest

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat in veel gebouwen en woningen is gebruikt, met name in de vorm van daken en isolatiemateriaal. In Nederland is het vanaf 2024 verboden om asbest daken te hebben. Daarom is het belangrijk om bij het betrekken van een nieuwe woning alle daken, inclusief die van garages en tuinhuizen, te controleren op asbest. Een asbestattest kan hierbij helpen. Via asbestattest-aanvragen.net kun je snel en eenvoudig een asbesttest aanvragen. Zo kun je er zeker van zijn dat je nieuwe woning veilig is voor jou en je gezin. Voorkomen is immers beter dan genezen! Bij asbestattest-aanvragen.net kun je ook terecht als je twijfelt of er wel asbest aanwezig is.

Onderzoek welke isolatiemaatregelen je nog kunt treffen

Een goed geïsoleerde woning is niet alleen comfortabeler om in te wonen, het kan ook aanzienlijk besparen op energiekosten en het verminderen van de CO2-uitstoot. Bij het betrekken van een nieuwe woning is het dan ook verstandig om te onderzoeken welke isolatiemaatregelen nog kunnen worden getroffen.

Er zijn verschillende manieren om een woning te isoleren. Zo kun je kiezen voor spouwmuurisolatie, waarbij er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt aangebracht. Ook dakisolatie, vloerisolatie en het isoleren van ramen en deuren kan bijdragen aan een goed geïsoleerde woning.

Maar hoeveel isolatie is ideaal voor een nieuwe woning? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het bouwjaar van de woning, de locatie en de gewenste isolatiewaarde. Over het algemeen wordt voor spouwmuurisolatie een minimale isolatiewaarde van 1,3 m2K/W aanbevolen en voor dakisolatie een waarde van minimaal 4,5 m2K/W.

Onderzoek of een regenwaterrecuperatie systeem aanwezig of mogelijk is

Een regenwaterrecuperatie systeem is een installatie die regenwater opvangt en opslaat voor later gebruik, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van het toilet of het besproeien van de tuin.

Het is ideaal voor je nieuwe woning omdat het niet alleen kostenbesparend is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het vermindert de afhankelijkheid van drinkwater, dat vaak schaars en kostbaar is. Bovendien vermindert het de belasting van het rioolstelsel en draagt het bij aan het verminderen van wateroverlast bij hevige regenval.

Als je nieuwe woning nog geen regenwaterrecuperatiesysteem heeft, is het zeker de moeite waard om te onderzoeken of het mogelijk is om er een te installeren.

https://asbestattest-aanvragen.net/