Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Eten en drinken

Eruit springen met je foodtruck? Enkele tips

De foodtruck trend uit de Verenigde Staten heeft een stevige voet aan de grond gekregen in Nederland. And what is not to like? Foodtrucks brengen naast lekker en gevarieerd eten ook een uniek sfeertje met zich mee. Niet zo gek dus dat je ze allang niet meer alleen op festivals tegenkomt maar ook op bedrijfsfeesten, trouwerijen, tuinfeesten, markten en ga zo maar door.

Foodtruck starten of verbeteren
Denk jij erover na een foodtruck te beginnen? Of bezit je al een foodtruck maar heb je het gevoel niet alles eruit te halen? Lees dan even verder. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen van je rollende keuken een (groter) succes te maken. Want één ding is zeker: de concurrentie in deze horeca tak liegt er niet om. Met een verkoopwagen en goed arbeidsethos alleen ben je er daarom niet.

Prikkel de smaakpapillen
Inkoppertje natuurlijk, maar wel een hele belangrijke. Het eten dat je serveert moet van super kwaliteit zijn. We moeten er letterlijk voor in de rij willen staan. Soms is less more. Een kleinere menukaart met recepten die jij stuk voor stuk hebt geperfectioneerd kan het verschil maken. Zorg er gelijk voor dat je menukaart lekker opvalt. Met een bord achter de balie mis je passerende klanten. Wakker onze eetlust aan met een goed zichtbaar menubord met heerlijk klinkende receptjes. Vergeet ook het eetgemak niet. Denk aan handige, lekker stevige verpakkingen. Als je menu’s staand gegeten kunnen worden zonder dat het een mini morsfestijn wordt, zit je goed.

Zorg voor een goed sfeertje
Maak van je viswagen meer dan een loket om heerlijkheden uit de zee aan de man te brengen. Vang de sfeer van wat je serveert en koppel dit aan een thema. Dat thema kun je doorvoeren in de uitstraling en aankleding van de truck, de bedrijfskleding, je website et cetera. Door sfeer en beleving te creëren kun je je onderscheiden en blijf je ‘hangen’. Daarbij zullen je klanten misschien een leuke foto schieten bij je truck. Grote kans dat dit sfeerbeeld ergens op social media eindigt.

Word gevonden
Online zichtbaarheid moet je natuurlijk niet alleen van je klanten laten afhangen. Want hoe gaan we in de eerste plaats genieten van jouw street food en fijne ambiance als je truck niet voor evenementen geboekt wordt? Werk daarom hard aan je online aanwezigheid. Denk aan een goed functionerende, aantrekkelijke website maar vooral ook aan social media. Steeds vaker worden ondernemingen op deze manier gevonden en benaderd. Deel verder locaties en zet vol in op posts met mooie sfeerbeelden en hapjes waar we van gaan watertanden.