Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Marketing

Waar let je allemaal op wanneer je visitekaartjes gaat bestellen voor je bedrijf?

Als bedrijf kun je natuurlijk niet zonder visitekaartjes. Een visitekaartje is namelijk een handige en vooral ook doeltreffende manier om je gegevens uit te wisselen met een ander. Het is daarom dus ook van belang dat je goed nadenkt over het design van je visitekaartje en hoe je wilt dat deze eruit komt te zien. Je visitekaartjes bestellen is daarom dus ook niet iets wat je zomaar even doet. Om ervoor te zorgen dat jij weet waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het bestellen van jouw visitekaartjes.

Design

Zorg ervoor dat het design van je visitekaartjes professioneel oogt en aansluit bij het beeld van je bedrijf. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je visitekaartjes gemakkelijk te lezen zijn en dat de belangrijkste informatie, zoals je naam en contactgegevens, duidelijk zichtbaar zijn. Ook is het belangrijk dat de visitekaartjes in dezelfde stijl zijn als de huisstijl van je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je een stuk eenvoudiger wordt herkent.

Papiersoort

Papiersoort is een belangrijke overweging bij het bestellen van visitekaartjes voor je bedrijf. Er zijn veel verschillende soorten papier waaruit je kunt kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder een aantal populaire opties:

  • Glanzend papier: Glanzend papier geeft visitekaartjes een luxe uitstraling en maakt kleuren helderder. Het is ook gemakkelijk te beschrijven met een balpen.

  • Mat papier: Mat papier geeft visitekaartjes een professionele en formele uitstraling. Het is ook gemakkelijk te beschrijven met een balpen.

  • Gekleurd papier: Gekleurd papier kan een unieke touch geven aan je visitekaartjes en kan aansluiten bij het beeld van je bedrijf.

  • Gerecycled papier: Gerecycled papier is een milieuvriendelijke keuze en geeft een duurzame indruk.

  • Kraft papier: Kraft papier geeft visitekaartjes een rustieke uitstraling en is geschikt voor bedrijven die een natuurlijke of eco-vriendelijke uitstraling willen hebben.

  • Speciale afwerkingen: Er zijn ook speciale afwerkingen beschikbaar zoals UV-coating, spot-UV, folie-stamping, die de visitekaartjes een unieke touch geven.

Het is belangrijk om rekening te houden met het doel van je visitekaartjes en je bedrijfsimago wanneer je een papiersoort kiest. Denk ook aan de leesbaarheid van de gegevens en de uitstraling die je wilt bereiken. Kies je voor een NFC visitekaartje, dan kun je het beste kiezen voor bijvoorbeeld plastic. Het voordeel van deze kaartjes, is namelijk dat je ze niet hoeft uit te delen, maar alleen hoeft te laten scannen.