Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Banen en opleidingen

Werken bij Kuijpers als werktuigbouwkundige monteur

Werken bij Kuijpers als werktuigbouwkundige monteur

Kuijpers is een organisatie die al sinds 1921 actief is in de installatiebouw. De organisatie houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van technische installaties in gebouwen en industrie. Een onmisbare schakel binnen Kuijpers is een werktuigbouwkundige monteur. In deze blog wordt een zo goed mogelijk beeld geschetst van de dagelijkse werkzaamheden van een werktuigbouwkundige monteur.

Hoe ziet een werkdag als werktuigbouwkundige monteur bij Kuijpers eruit?

Als werktuigbouwkundige monteur ga je aan de slag voor verschillende projecten binnen verschillende werkomgevingen. Meestal ga je samen met een collega naar een locatie van een opdrachtgever, waar je ofwel zelfstandig of gezamenlijk samenwerkt. Je draagt bij aan een aangenaam en comfortabel woon- en werkklimaat. Hierbij wordt je vaak geacht veel zelfstandig te kunnen werken en daar komt logischerwijs dus ook een mate van verantwoordelijkheid bij kijken. Je realiseert installaties en verzorgt het nodige onderhoud. Hierbij sta je ook in nauw contact met de opdrachtgever, je plant gezamenlijk werkzaamheden en bestelt waar nodig materialen.

 

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Zoals eerder vermeld, werk je in de praktijk regelmatig direct bij opdrachtgevers op locatie. De werkplek bevindt zich vaak in een omgeving met een hoge temperatuur. Veelal is dit in een machinekamer waar de temperatuur zeker 20 graden meer kan zijn dan de buitentemperatuur. Werken op deze werkplekken vereist de nodige fysieke inspanning. Op de werkplekken zijn vaak medewerkers, gasten, klanten of patiënten aanwezig, deze mogen geen overlast ondervinden van jouw werkzaamheden.

 

Hoe ziet de werkwijze eruit?

Aan de hand van tekeningen en werkvoorbereiding gegevens verricht je werkzaamheden bij technische installaties. Zelfstandig organiseer je je dagelijkse werk, dit doe je veelal op basis van een schets, tekening en schema. Eventuele afwijkingen stem je af met je leidinggevende. Je houdt je bezig met het inmeten, lassen en fitten van materialen. Naast het plaatsen en monteren van materialen is het van belang dat je zicht houdt op de kwaliteitsstandaard.

 

Vacatures bij Kuijpers

Ben jij op zoek naar een vacature monteur? Momenteel zijn er diverse vacatures beschikbaar voor werktuigbouwkundige monteurs bij Kuijpers. Voor meer actuele informatie kun je altijd de website bezoeken.

 

https://www.kuijpers.nl/jouw-carriere/vacatures-werktuigbouwkunde/monteur-werktuigbouwkunde