Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financien

Beleggen bij de giro

Beleggen bij De Giro 

De goedkoopste online broker van dit moment is De Giro. Dit is een Nederlandse prijsbreker, die ook in België actief is. Veel Belgische beleggers zijn nog wat terughoudend om bij De Giro te beleggen, omdat je wanneer je je hebt aangemeld ook een Nederlandse bankrekening erbij krijgt. Je bent uiteraard verplicht om deze bankrekening aan te geven bij de fiscus. Het gevolg is dan dat je in beeld komt als mogelijk ´verdachte Belg´. Immers, het bezitten van een buitenlandse bankrekening is één van de criteria van de fiscus om in te schatten of iemand mogelijk malafide is.

 

Geld besparen met De Giro 

Als je niets te verbergen hebt, hoeft dit natuurlijk helemaal geen probleem te zijn. En de financiële voordelen van het gebruik maken van de diensten van De Giro zijn onmiskenbaar groot. Zo betaal je bij hen per transactie gemiddeld slechts zo´n 2 euro, waar dat bij andere brokers zomaar 7, 50 euro of nog meer kan zijn. Dit kan je op jaarbasis heel veel geld besparen. Vooral als je met niet al te grote bedragen werkt, kan dit op jaarbasis tot wel een paar procent rendement schelen. Ga maar na.

 

Een rekenvoorbeeld 

Stel, je hebt een totale aandelenportefeuille van 10.000 euro en je doet 25 transacties per jaar. Als je broker daarvoor 8 euro per transactie rekent, ben je dus op jaarbasis 200 euro aan transactiekosten kwijt. Oftewel 2 procent van je totale saldo. Heb je een broker die maar 2,50 euro per transactie rekent, dan betaal je in dit rekenvoorbeeld jaarlijks slechts 62,50 euro. Oftewel 0,625 procent. Dat is als eerste verdiend en is natuurlijk erg mooi meegenomen op het moment dat het rendement van je beleggingen een procentje of wat tegenvalt. De beurzen zijn immers onvoorspelbaar.