Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financien

Handelen in CFD’s

Wat is handelen in cfd’s?

Een cfd is een contract for difference. Zo’n contract zit als volgt in elkaar. Er zijn twee partijen betrokken die met elkaar het contract sluiten, een koper en een verkoper. De verkoper van een cfd betaalt het verschil in waarde bij aankoop en verkoop aan de koper. Dit betekent dat wanneer de waarde van jouw cfd daalt, dat jij het verschil in waarde aan de verkoper moet betalen.

Contracten 

Met deze contracten kun je beleggen en daarmee inspelen op koersen van de beurs. Je kunt bijvoorbeeld beleggen met onderliggende waarden als buitenlandse valuta, grondstoffen en aandelen. Ook is het mogelijk om te handelen in indices. Omdat je speelt met een hefboomeffect is het belangrijk dat je van te voren zelf bepaald hoeveel geld je maximaal wilt verliezen. Je kunt daarvoor een stop loss bepalen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld bij de Plus500 de regeling dat je rekening nooit in het rood komt te staan. Dit soort zaken zijn ook wel belangrijk bij het handelen in cfd’s want de risico’s zijn groot. Je kunt snel geld verdienen, maar ook heel snel geld verliezen.

Voordeel van handelen in cfd’s

Je kunt met een relatief lage inleg toch grote winst behalen met cfd handel. Ook de overige kosten zijn erg laag. Je betaalt bijvoorbeeld geen commissies. Door te werken met marges kun je toch mooie posities innemen in de markt zonder een fortuin in te leggen. Deze manier van beleggen is dus ook interessant voor mensen met een kleiner budget.