Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financien

Hypothecair krediet

Hypothecair krediet

Ga je binnenkort je eerste woning kopen? Of wil je voor je onderneming een winkelpand aanschaffen? In vrijwel alle gevallen is je spaargeld te beperkt. Om toch de woning van je dromen te kopen, kun je hypothecair krediet afsluiten. Dankzij deze financiële constructie krijg je van de aanbieder het benodigde bedrag in de vorm van een lening. Uiteraard dien je een lening terug te betalen. Een hypothecair krediet betaal je vaak terug in een periode van 10 tot 30 jaar door middel van maandelijkse aflossingen.

 

Maximaal te lenen bedrag

Om er zeker van te zijn dat je het geleende bedrag terugbetalen kunt, zal de aanbieder of kredietverstrekker om enkele gegevens van je vragen. Hierbij kun je denken aan je maandelijkse inkomen, waarde van de woning of winkelpand en de wijze waarop je aflossen wilt. Daarnaast is het verstandig om voor jezelf een limiet op te stellen. Hoeveel verdien je maandelijks en hoeveel wil je hiervan besteden aan vaste lasten? Het is natuurlijk prettig om in je droomhuis comfortabel te kunnen leven.

 

Vaste of variabele rentevoet?

Je betaalt rente over het bedrag welke je leent. Hierbij kun je kiezen voor een vaste of variabele rentevoet. Bij een vaste rentevoet betaal je gedurende de overeenkomst dezelfde rente. Dit is voordeling wanneer de rente laag is, maar in de loop der jaren stijgt. Als de rente bij het afsluiten van een lening hoog is, kun je voor een variabele rentvoet kiezen. Op gezette momenten wordt de rentevoet aangepast op basis van de schommelingen op de markt. Wanneer de rente daalt, betaal je op den duur minder rente. Maar er is altijd het risico dat de rente stijgt.

https://www.financeinfo.nl/leningen/