Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financien

Xbrl filing software

Als een bedrijf kun je haast niet meer zonder xbrl filing software. De banken willen vanaf het vierde kwartaal van deze jaar nog alleen xbrl rapporten ontvangen. Veel overheidsinstellingen hebben de financiële rapporten ook liever in xbrl. Zelfs bedrijven eisen vaak financiële gegevens in xbrl.

Waarom xbrl?

Xbrl is een open standaard voor het versturen van financiële gegevens over het internet. Banken, bedrijven en het overheid willen liever xbrl omdat dit hun geld bespaart. Het is namelijk mogelijk om xbrl bestanden gelijk te lezen. Dit bespaart veel tijd en dat bespaart op zijn buurt veel geld. Het is dus niet zo gek dat Xbrl filing software steeds vaker word gebruikt.

Wilde Westen

Nu is het nog een beetje het Wilde Westen. Elke bedrijf heeft zijn eigen software en wanneer de gegevens worden verstuurd komt het van dat software af. De ontvanger heeft ook weer een andere software. Je kunt begrijpen dat het zo moeilijk word om onderling gegevens uit te wisselen en waarom de banken of overheid hoofdpijn van zouden krijgen. Door xbrl filing software gaat het probleem weg en kan iedereen de gegevens gelijk lezen. Xbrl brengt als het ware orde in de Wilde Westen van financiële rapporten.

Leer meer over xbrl en xbrl filing software op de volgende links.

computable.nl/

xbrlweb.parseport.com/nl/

home.kpmg.com/nl/