Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financien

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Een lening wordt vaak afgelosten wanneer mensen iets willen aanschaffen met een hoge prijs, maar hier niet direct het geld voor hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een huis wil gaan kopen, of een nieuwe auto dan heb je meestal dat geld niet meteen paraat. Een lening afsluiten biedt de oplossing en is tegenwoordig zo geregeld. Let wel op: er is altijd sprake van rente die dient te worden terugbetaald, los van het geleende bedrag. Houdt hier altijd rekening mee en bekijk voordat je een lening afsluit goed wat de lening uiteindelijk gaat kosten.

De persoonlijke lening is de meest bekende en dus ook de meest populaire manier van geld lenen. Het is heel simpel: je leent een bepaald bedrag en dat bedrag moet je binnen een bepaalde periode terugbetalen met daarbij een bepaald rentebedrag.

Een lening op maat Wanneer je een persoonlijke lening afsluit dan doe je dit dus vaak om iets grots te bekostigen waar je op dat moment het geld niet voor hebt. Je sluit de lening af en ontvangt het geld. Tegelijkertijd wordt met de kredietverstrekker afgesproken hoe lang je over het terugbetalen mag doen, in hoeveel termijnen dit gebeurt en he hoog je rente zal zijn. Deze dingen staan bij een persoonlijke lening altijd vast en kunnen, zodra ze zijn afgesproken, niet meer gewijzigd worden. Je hebt bij een persoonlijke lening dus wel zekerheid en vastigheid, maar niet de flexibilieit die bijvoorbeeld doorlopend krediet wel biedt. Om zeker te weten welke lening het beste bij jou past is het verstandig vooraf verschillende kredietverstrekkers en soorten leningen te vergelijken. Dit kan online en kan je enorm helpen om de lening te vinden die naadloos aansluit op jouw wensen. Doe dus vooraf voldoende onderzoek en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar.

De juiste keuze maken bij een persoonlijke lening

Er zijn een paar dingen die je in je achterhoofd moet houden als je een lening af gaat sluiten. Blijf allereerst realistisch. Dit voorkomt dat je na een tijdje voor vervelende verassingen komt te staan of je aflossingen niet kunt betalen. Wees ook specifiek. Je hebt bepaalde wensen en het loont om te zoeken naar een lening die hier het beste op aansluit. Geld lenen kost geld en als je lening dus niet perfect aansluit op wat je van plan bent, kan het zijn dat je uiteindelijk duurder uit bent. Bedenk van tevoren goed wat je wil en wat je bestedingsruimte per maand zal zijn. Laat je vooral goed informeren en denk goed na voordat je een lening afsluit.