Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijfsvoering

Compliance regelgeving

Wat is nou een compliance wet- en regelgeving? Dit houdt in dat je compliance wilt zijn met de huidige wet- en regelgeving voor jouw organisatie. Dit geldt voor allerlei wetten of dit nou is voor de milieuwet of Arbowet dat maakt niet het gaat erom dat je kunt aantonen dat je compliant bent van wettelijke vereisten met jouw organisatie. Dit geldt voor nu en voor in de toekomst, omdat je dus kunt aantonen dat je compliant bent van de wettelijke vereisten kan dat veel voordelen hebben voor jouw organisatie. En dat niet alleen het kan jouw organisatie ook de goede richting in brengen.

 

Wat valt onder compliance?

Compliance regelgeving komt vooral voor bij financiële instellingen en wordt steeds breder en groter opgevat. Compliance werd eerst veel gerelateerd aan financiële regelgevingen zoals Wet Financieel Toezicht maar tegenwoordig wordt het dus veel breder opgevat dan voor in de WFT. Compliance in de bredere vorm zoals we die nu beter kennen geeft vooral de dingen aan die van toepassing zijn voor jouw organisatie. Hierdoor kan het ook organisatie specifiek zijn, volgens de wetten en regels die er onder vallen. Dit gaat ook over de Arbowet en wet bescherming persoonsgegevens.

 

 

Wat doet een compliance officier?

De huidige compliance officier van het bestuur houdt controle over het in overeenstemming werken binnen het bedrijf met de huidige wet- en regelgeving. Dit doet de compliance officier door het controleren van verschillende taken en verantwoordelijkheden. Hier een paar voorbeelden van die taken en verantwoordelijkheden: Risico’s inschatten van te beheersen compliance, het rapporteren en melden van compliance breaches, houding en gedrag binnen de organisaties signaleren en bijsturen, ontwikkelingen van bestaande en nieuwe wet- en regelgeving in de gaten houden. Dit waren een paar van de dingen waar een compliance officier goed op moet letten en in de gaten moet houden.

https://www.pharius.eu/nl/compliance-regelgeving/

Gerelateerde artikelen

Het nieuwe leidinggeven

Wasmachine reparatie Tilburg

Rapportmappen en beursmateriaal bij UWprinter.nl