Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Onderwijs

Culturele kunstzinnige vorming

CKV is een vak waar veel mogelijk is en de grenzen hoog liggen. Je hebt verschillende onderwerpen en verschillende soorten gebieden waar het om gaat. Zo heb je bijvoorbeeld de workshop #ditbenik. Het draait hier zoals je misschien al kan raden volledig om jouw en jouw als persoon zijnde. Het gaat om jouw verhaal en wat je hebt meegemaakt of dit nu een traumatische ervaring is of iets waar je trots op bent. Dat maakt allemaal niet uit, want jouw verhaal is jouw verhaal. Op een theatrale manier laat je dit dan zien aan de rest van de mensen, en zoals gezegd werd, jouw verhaal is jouw verhaal. Er is hier dus absoluut geen goed of fout, het draait om jouw leven en gevoel daarbij.

Verschillende onderwerpen

CKV is een breed vak gebied, en draait om veel dingen het theater speelt daar een grote rol in. Zo heb je ook opdrachten voor grotere groepen die binnen CKV vallen. Dit zijn opdrachten die vaak werden gedaan bij theater. Bijvoorbeeld parachute- veilige dynamiek. Dit is een opdracht waar het draait om verbintenis met elkaar, alle leerlingen. Het is een grappige manier van kennis maken en elkaar leren kennen. Doordat je actief bezig bent en aan het luisteren bent dwalen er minder mensen af. Als je gewoon in een kring gaat zitten en zegt vertel allemaal maat wat over jezelf, wordt het al snel saai. Je weet niet wat je moet zeggen of mensen dwalen af. Door er een spel van te maken blijven mensen opletten en geïnteresseerd.

Theater workshops

Theater workshops is ook iets wat bij CKV hoort. Het daadwerkelijk leren van het vak zelf, op gebied van dans, zang en spel. Dat is waar de workshops voor zijn. Veel mensen gebruiken het ook voor extra bijscholing. Niet iedereen is namelijk net zo goed in spel als in dans en zang. Of andersom. Het is dus iets wat je moet oefenen en waar je aan moet kunnen werken. Om uiteindelijk beter te worden en hoger op te kunnen. Workshops zijn daar ideaal voor!

https://www.grotebroer.nl