Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Onderwijs

Hoe word je een goede werkvoorbereider?

Werkvoorbereiders hebben een verantwoordelijke taak. Zij zorgen namelijk dat een project goed kan starten, hier gaat vaak namelijk heel wat aan vooraf. Door een cursus werkvoorbereider te volgen, leer je hoe je een groot project of verbetertraject op kunt starten. 

 

Wat doet een werkvoorbereider precies?

Een van de belangrijkste taken van een werkvoorbereider is het maken van een goede planning. Wie doet wat op welk moment en wat heb je daar allemaal voor nodig. Zodat iedereen meteen lekker kan starten en de juiste materialen beschikbaar zijn. In veel gevallen is de werkvoorbereider ook verantwoordelijk voor het projectbudget. Regelmatig blijft een werkvoorbereider ook betrokken bij het project wanneer het al gestart is. Diegene gaat dan bijvoorbeeld op locatie de voortgang van het project bekijken tot het project tot een succesvol einde is gebracht. 

 

Wat leer je tijdens een cursus werkvoorbereiding?

Een goede cursus werkvoorbereiding is een combinatie tussen theorie en praktijk. Zoals dat ook het geval is bij de cursus werkvoorbereider van Tetrix Techniek. De klassikale cursus vindt plaats in 18 avonden. Deze cursus is niet alleen geschikt voor mensen die een rol ambiëren als werkvoorbereider, maar ook voor andere leidinggevende of projectmanagement gerelateerde functies. Nog een grote plus aan deze cursus is dat er enkele vakspecialisten als gastsprekers aan het woord komen om hun praktijkervaringen te delen met de aanwezige cursisten. 

 

De cursus begint met een introductie werkvoorbereiding, waarin onder andere de taken en verantwoordelijkheden en KPI’s worden besproken. Hierna gaat de cursus verder met de projectplanning en de documentatie hiervan. Dan leren de cursisten hoe ze de kwaliteit van een project kunnen bewaken en hoe ze ervoor  kunnen zorgen dat het project binnen het afgesproken budget blijft. En leren de cursisten hoe ze kunnen zorgen voor de juiste producten en het kiezen van de passende leveranciers. Daarnaast ontwikkelen ze zich ook op persoonlijk vlak op het gebied van leiderschap. Na de cursus vindt er een officieel theorie en praktijkexamen plaats, waarna de deelnemer een landelijk erkend NLQF-diploma ontvangt. Dit is een diploma op MBO-4 niveau.cursus werkvoorbereider

 

https://www.tetrixtechniek.nl/cursus/werkvoorbereider/

Gerelateerde artikelen

Veranderde mentaliteit in het onderwijs

Culturele kunstzinnige vorming

Energietransitie in Groningen