Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Vervoer en transport

Export naar UK of Ierland kan gewoon doorgaan!

Met de uitvoering van de Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten en heeft het de douane-unie verlaten. Hierdoor zijn de regels voor exporteren en importeren van goederen tussen het VK en de EU veranderd. Dit heeft ook gevolgen voor exporteurs naar Ierland. Export naar Ierland na Brexit is dus wel gewoon mogelijk.

Als exporteur naar Ierland moet u nu rekening houden met extra administratieve en douaneprocedures, zoals het verkrijgen van een EORI-nummer en het invullen van douaneaangiften. Het is belangrijk om u hier goed op voor te bereiden en de juiste documenten in te vullen om vertragingen en extra kosten te voorkomen.

Daarnaast moeten exporteurs nu ook rekening houden met extra invoerrechten en belastingen. Deze worden berekend op basis van de waarde en het type goederen en moeten worden betaald door de importeur in Ierland. Het is belangrijk om deze extra kosten op te nemen in uw prijsberekening en te overleggen met uw klanten in Ierland.

Is export naar UK nog steeds mogelijk?

Zoals hierboven beschreven is het belangrijk om de juiste gegevens te hebben wil je dit gaan realiseren. Niet ieder bedrijf beschikt over de nodige kennis en ervaring hierin. Zo doe je er goed aan om contact op te nemen met Systematic.one wanneer je export naar UK wilt waarmaken. Ongeacht waar je het transport naartoe wilt realiseren, dit bedrijf helpt je graag op weg. Hun kennis en expertise op dit gebied zorgt er met plezier voor dat je snel en vakkundig geholpen wordt. Daarnaast kunnen zij de papieren ook realiseren die je nodig hebt om jouw transport op weg te helpen.