Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Facility management

Geen zorgen meer over onderhoud pand.

Elk gebouw heeft onderhoud nodig. Bent u lid van een Vereniging van Eigenaren(VvE), dan kan het handig zijn om het onderhoud van het pand uit te besteden, want wie maakt het MJOP? Wie zorgt er voor het dagelijks technisch beheer? En wie zorgt er voor de reparatie van dingen als ze kapot zijn gegaan? Een goede oplossing hiervoor is om dit uit te besteden aan een onafhankelijke partij, zodat er aan ieder lid van de VvE evenveel wordt gedacht.

Dit uitbesteden kan bij verschillende bedrijven. Tegen een passende vergoeding laten zij in een Meerjarenonderhoudsplan zien welke dingen er de komende jaren aan het pand moeten gebeuren en maken hier een planning en begroting van. Op deze manier wordt precies duidelijk wat er wanneer moet gebeuren en hoeveel dit gaat kosten.

Verder is ook mogelijk om het onderhoud door deze bedrijven te laten doen. Zij zorgen dan voor een goede afhandeling van schademeldingen en reparatieverzoeken en regelen de aannemers en andere partijen die daarvoor nodig zijn. Hierdoor nemen zij een groot deel van de zorgen op zich.

Naast het opstellen en uitvoeren van een meerjarenbegroting en het afhandelen van storingen zijn deze bedrijven vaak ook bereid om, wanneer gewenst, aanpassingen te doen aan het pand en deze mooier en/of veiliger te maken. Ze zijn erop gericht om het VvE-leden zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Deze bedrijven brengen wel kosten in rekening. De kosten variëren heel erg tussen veel en weinig appartementen, maar komen al snel in de buurt van 200 euro per jaar. Tegenover deze kosten staat dat klanten, door gebruik te maken van deze diensten, zich geen zorgen meer hoeft te maken over het onderhoud van het gebouw. Ook hoeven bewoners veel dingen niet meer zelf te regelen, waardoor ze zich weer met andere dingen bezig kunnen gaan houden.

http://www.laan35.nl/