Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Facility management

Het belang van een schoon kantoor

Herken je deze situatie?

Stel je eens voor: je werkt op een kantoor, zorgt dat alles in orde en proper achter blijft. Je collega’s noemen je wel eens een perfectionist. Je streeft er ten alle tijden naar orde en netheid te verwezenlijken. De papieren geklasseerd, alles afgesloten en al de kantoorbenodigheden op de juiste plaats. Je zorgt ervoor dat alles geveegd en gedweild wordt, want je kijkt er naar uit om de volgende dag terug in een fris lokaal aan de slag te gaan. Maar morgen is je vrije dag. Je kantoor zal overgenomen worden door je collega. Je komt goed overeen met je collega. Het is een harde werker en draagt meer dan zijn steentje bij voor het bedrijf. En je weet: een kantoor waar hard in gewerkt wordt zal ook zijn sporen meedragen aan het einde van de dag. Je verwacht geen perfectie waarvan jij die gewoon bent, maar een kantoor die aangenaam achterblijft.   

Dan is het zo ver, je bent terug op kantoor. Je opent de deur : papier ligt op de grond, omringd door stof. Onderweg naar je bureau struikel je over de achtergebleven perforator. Je voet voelt verstuikt aan maar besluit je te vermannen en verder te gaan richting je bureau. De telefoon gaat, over, je neemt op. De baas vraagt je om zo snel mogelijk een dossier terug te sturen. Niets staat op zijn plaats dus je kan het niet terug vinden, je krijgt een uitbrander van je baas. Je besluit verder te werken aan een opdracht waar je mee bezig was, maar het lukt je niet om je te concentreren. De kantoorruimte voelt benauwend aan en je komt tot de conclussie dat deze niet verlucht is geweest. Voor je bij het raam geraakt, kan je niet stoppen met niezen, dit helpt ook niet verder met je concentratie. Ook het rondliggend stof en de onaangename achtergebleven geur van werkzweet verhindert je om je werk te doen naar behoren. 

Wat nu? Confronteer je jouw collega of negeer je het en kuis je het zelf weer op? Er moet iets gedaan worden , want zo kan het toch niet verder? Een oplossing zou zijn om je collega te confronteren en het belang aan te kaarten van een goede hygiene en een propere werkplaats, maar er is nog een andere oplossing: huur een schoonmaakbedrijf in. Zo ben je zeker van een schone en aangename werkomgeving zonder de collega’s hier mee te moeten confronteren. 

Conclusie van bovenstaand verhaal

Deze bovengenoemde situatie is eerder extreem, maar één feit is zeker: niemand werkt graag in een vuile omgeving. Werken in een schoon kantoor heeft allerlei voordelen. Je concentratie ligt hoger, waardoor je productiever word. Je vermijd confrontaties met collega’s waardoor ook het intern groepsverband er profijt bij heeft, Je vermijd akelige ziektes en opkomst van allergieen. 

Zorg daarom altijd voor een propere en aangenaam kantoor, of je ze nu zelf schoonmaakt of laat schoonmaken door een schoonmaakbedrijf. Want geven om je kantoor , is geven om je collega’s!

De voordelen en diensten van een schoonmaakbedrijf

In bovenstaande situatie zou de dagelijkse schoonmaak door een schoonmaakbedrijf uitkomst bieden. Dit geeft verschillende voordelen, de werknemers kunnen zich focussen op hetgeen ze goed in zijn en bovendien beschikken schoonmaakbedrijven over alle kennis en materialen, ook voor vloeronderhoud of glasbewassing. Het schoonmaken van wc’s en bureau’s is één ding, maar vloeronderhoud is een vak apart. Met name de apparatuur om de klus te klaren is niet voor iedereen beschikbaar. Een vervelende koffievlek is zo opgelost door een schoonmaakbedrijf.

Een andere vorm van schoonmaak die je eigenlijk niet zonder de expertise van een schoonmaakbedrijf aankunt is gevelreiniging, het onderhouden en schoonmaken van de buitenmuren. Om deze klus te klaren zijn allerlei lastige methoden en geavanceerde materialen nodig. Dus…..doet u het zelf of besteedt u het uit aan een schoonmaakbedrijf?

 

https://altaclean.nl/