Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Facility management

Nieuwe vorm van outplacement

De outplacement-oplossingen van Outplacementbureau Werkcontact zijn nu ook volledig beschikbaar vaar organisaties in heel Nederland. Werkcontact biedt zowel virtuele als meer persoonlijke oplossingen en biedt deskundige loopbaandiensten om mensen te begeleiden naar een nieuwe baan. Werkcontact biedt gepersonaliseerde services en revolutionaire technologie die het proces van loopbaantransitie en levering van succesvolle resultaten kan versnellen en met snelheden die minstens 50 procent sneller zijn dan het nationale gemiddelde.

De aanpak van Werkcontact gaat niet alleen over het vinden van nieuwe banen; het gaat om het creëren van nieuwe carrièrekansen. Bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun werknemers deskundig begeleid worden naar een nieuwe baan en werknemers moeten erop kunnen vertrouwen dat zij ook begeleid worden naar echt duurzaam werk. Duurzaam werk met nieuwe kansen dus. De aanpak van Werkcontact is uniek; door een uiterst effectieve combinatie van technologie en menselijke aanraking te bieden, kunnen de klanten van Werkcontact hun werknemers garanderen dat zij ook echt goed terecht komen wanneer zij boventallig worden verklaard.

Niemand vindt het immers leuk om ontslagen te worden of om het slechte nieuws aan een medewerker te moeten vertellen. Het aanbieden van outplacement kan een minder heftige reactie en overgang naar een nieuwe baan bewerkstelligen.
Bij outplacement wordt onder andere aandacht besteed aan het maken van een goed cv, het leren schrijven van een goede sollicitatiebrief, coaching, marktanalyse, afstemming van interviewvaardigheden, salarisonderhandelingen en andere diensten die zijn ontworpen om een ex-medewerker de beste mogelijkheid te geven zo snel mogelijk een andere baan te vinden.

Vanuit het perspectief van een medewerker verlicht outplacement bovendien de emotionele belasting die gepaard gaat met een baanverlies. Ontslag kan hard aankomen. Outplacementdiensten kunnen vaak helpen gevoelens van onzekerheid, schaamte, woede of angst voor het onbekende te overwinnen, waardoor het zoeken naar een baan veel gemakkelijker wordt. Een ander voordeel van het aanbieden van outplacement is dat er vaak geen beroep hoeft te worden gedaan op het sociale vangnet van een WW-uitkering.

https://www.outplacementverzekering.nl