Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Sport

Met de pen de polder in

In de landen om ons heen is het vissen tijdens de Corona-crisis geheel aan banden gelegd. Soms zelfs strafbaar. Gelukkig is er in Nederland een intelligente lockdown, waardoor de hengelsport nog steeds mogelijk is. In deze stressvolle periode een uitgelegen kans om even te ontspannen, buiten de drukte van het gezinsleven die opeens op klein oppervlakte moet plaatsvinden. 

Even naar de hengelsport winkel is lange tijd niet mogelijk geweest. Gelukkig kan je op het online platform meer dan genoeg alternatieven vinden om aan de laatste materialen te geraken. Met een kapotte hengeltop van vorige keer (helaas tussen de spaken van de fiets terecht gekomen) snel een nieuwe penhengel besteld van 1.25lbs en 3,9meter. Ideaal om in de poldersloten op zoek te gaan naar kleine tot middelgrote karpers. Hierop heb je een ontzettend leuke sport en het is mogelijk om heel gericht het aas aan te bieden. Veel beter dan bij de standaard 3,6meter hengels en meer dan 2lbs. 

 

Een bekend poldersysteem met karper is in de regio Haaglanden wel het Westland. Het stikt hier van de karper, maar ook andere vissoorten als brasem en giebels doen het hier erg goed. Zeker in de ondiepe sloten is veel voedsel te vinden voor de vis in de vorm van slakken, insecten en waterplanten. Door de ondiepte is de vis ook goed te spotten. Zeker als de sloten soms nog geen 20cm diepte aan water bevatten, wil niet zeggen dat hier geen karpers zwemmen, juist in het tegendeel. Het lijkt wel alsnog de grote van de sloot onevenredig verdeeld is met het aantal vissen. Iets om rekening mee te houden als je in dit gebied gaat struinen. Juist de bermsloten kunnen leuke verrassingen bevatten. De stofwolken, zwevende staarten en boeggolven verraden de vissen hier al vrij snel. Het is echter niet altijd even makkelijk om de vis te vangen, want de karpers kennen onderhand de klappen van de zweep. Probeer het hier dan ook eens met afwijkend aas om de verschillen met bijvoorbeeld mais te testen. Je zal zien dat dit echt het verschil kan maken. 

https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

149: 0 hoe is dit mogelijk? De meest productieve wedstrijd in de voetbalgeschiedenis.

Step wordt steeds vaker gebruikt bij bedrijven