Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Auto

Goedkoop zakelijk leasen voor zzp’ers

Dat zakelijk leasen zzp’ers over het algemeen geen windeieren legt, is bekend. Maar wist je dat je nog meer geld kan besparen als je je even verdiept in de mogelijkheden van goedkoop zakelijk leasen? Het is namelijk helemaal niet nodig om alles uit handen te geven. Wanneer je een wagenpark moet onderhouden, zal het je veel tijd schelen. Maar als zzp’er heb je maar met één auto te maken en zijn de verzekering en het onderhoud waarschijnlijk zo geregeld. Als je dat zelf doet, betaal je aanzienlijk minder leasekosten. Zakelijk leasen zzp’ers trouwens ook vaak jonge occasions. Dat scheelt je nog meer geld en de auto’s zijn net zo betrouwbaar.

Bedrijfswagen leasen of Bedrijfsauto leasen 

Omdat zakelijk leasen zzp’ers hoe dan ook geld gaat kosten, is het vooral voor startende ondernemers helemaal zo gek nog niet om naar jonge occasions te kijken. Dit zijn prima auto’s, die weinig kilometers gereden hebben en altijd vakkundig onderhouden zijn. Het zijn meestal wagens die vanwege het niet kunnen nakomen van financiële verplichtingen of het voortijdig beëindigen van een arbeidscontract terug zijn gekomen bij de leasemaatschappij. Niks mis mee dus, maar wel erg aantrekkelijk voor je portemonnee.

Zakelijk leasen voordeliger dan zelf kopen?

Of zakelijk leasen voordeliger voor je uitpakt dan zelf kopen, hangt af van verschillende factoren. In de regel profiteer je van schaalvoordeel wanneer je een auto bij een leasemaatschappij afneemt. Daarnaast kun je bij sommige leasevormen gebruik maken van belastingaftrek. Bovendien kun je sommige kosten met je brutosalaris verrekenen, waardoor je natuurlijk netto meer overhoudt. Maar dat zakelijk leasen zzp’ers op een makkelijke manier rijk maakt, is uiteraard een misverstand. Leasemaatschappijen zijn geen non-profit instellingen en zullen sowieso geld aan je verdienen. Als jij zorgt dat jij er ook voordeel aan hebt, kun je pas spreken van een win-win situatie.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/