Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijfsvoering

Je oude schoenen zat? Los het op!

Zelf leer verven is helemaal niet zo ingewikkeld als dat je denkt. Je moet er de juiste spullen voor hebben en je moet je goed inlezen voordat je aan de slag gaat. Het zou extra zonde zijn als je een fout maakt aangezien leer erg duur is. Zorg dat je op internet zoekt naar zo veel mogelijk tips en informatie zodat de kans op een foutje wordt verkleind. Hier zijn wat extra tips zodat je dat alvast goed doet.  

Je hebt een paar middelen nodig om je leer op de juiste manier te verven. De dingen die je het hardst nodig zal hebben zijn de volgende: Schone pluisvrije doeken, een penseel Angelus preparer & deglazer en natuurlijk de leerverf zelf.  

Voordat je begint met verven is het belangrijk dat je het leer goed schoon maakt. Het moet geheel vuil en vet vrij gemaakt worden. Dit doe je door wat preparer & deglazer op een schone doek te doen en met een draaiende beweging het leer schoon te maken. Blijf net zo lang schoonmaken tot dat het oppervlak helemaal schoon is en niet meer afgeeft. Het kan zijn dat je er zelfs meerdere doeken voor nodig hebt. 

Soms is het nodig om een basis laag aan te leggen. Dit is belangrijk om de uiteindelijke kleur goed te laten dekken. Je doet dit soms ook als je je muren gaat verven. Zo komen de kleuren beter tot hun recht. Gebruik een witte schoenverf om de basis aan te leggen. Laat het goed drogen voordat je je uiteindelijke kleur erop smeert. 

Let op dat de stof die je wilt verven echt leer is. Als het toch meer op suède lijkt moet je goed oppassen, suede verf je op een heel andere manier. Als je het op dezelfde manier kleurt als normaal leer, kan het mislukken. 

 

http://www.leerverfshop.nl