Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bindende kracht van een integratieplatform

Het API platform wordt ook wel integratieplatform genoemd. API is een Engelse afkorting voor Application Programming Interface. Het platform heeft als doel om bedrijven de digitale toekomst in te loodsen. Het helpt om applicaties ordelijk en eenvoudig samen te brengen, wat als gevolg heeft dat deze sneller en overzichtelijker samenwerken. Het online data verkeer in het bedrijf moet hierdoor worden versteld. Elk van de applicaties in uw bedrijf moet met de overige apps in verbinding komen te staan. Hier lijkt een haast ontelbaar aantal verbindingen voor nodig. Een API platform van Datacon daarentegen brengt het aantal benodigde applicaties ver terug. Hierdoor zijn er veel minder connecties nodig en gaat het verzenden van data veel sneller.

Wat kan een integratieplatform voor u betekenen?

Een API platform is een snelle, effectieve manier om de data van applicaties in een netwerk te bundelen. De data in de individuele applicatie blijven bestaan, maar kunnen ook gemakkelijk worden verplaatst in het netwerk. Het zijn niet de individuele applicaties (de metaforische gebouwtjes) die veranderd worden, het zijn de straten – de digitale infrastructuur – tussen deze gebouwtjes. API autorisatie via een integratieplatform houdt in dat u nieuwe klanten kunt uitnodigen om aan het netwerk deel te nemen. Ook is het mogelijk distributiekanalen op te zetten. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden door outlets, distributeurs, door webshops en tal van andere partijen, allemaal met als doel de verspreiding van data sneller te maken.

Verspreiden van licenties

Een professioneel bedrijf als Datacon, gevestigd in Tilburg, zorgt ervoor dat u de licenties krijgt die u nodig heeft om effectief een eigen API platform te kunnen runnen en de integratie ook met anderen te delen. Het bovenstaande bedrijf ontwerpt met alle liefde een management setup speciaal voor u en implementeert deze ook nog, mocht u daar behoefte aan hebben. Ook het beheer van het platform kunt u uit handen geven. Als u dit zelf wilt doen, kunt u desgewenst een training aanvragen.