Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Wat doet een vastgoedbeheerder?

Er zijn veel mensen in Rotterdam die als investering een tweede huis hebben. Door deze woning te verhuren kan je een mooi zakcentje verdienen. Om de zaken van de verhuur uit handen te geven, kan je een vastgoedbeheerder inschakelen. Een vastgoedbeheerder zorgt voor de belangen van zowel huiseigenaren als huurders. De vastgoedbeheerder is als het ware een tussenpersoon tussen beide partijen. Dit betekent dat de eigenaar en de huurder vaak geen contact met elkaar hebben, maar dat de communicatie via de vastgoedbeheerder verloopt.

Als je je woning in Rotterdam verhuurd, heb je veel risico’s en verantwoordelijkheden. Zo zijn er allerlei regels waar je je aan moet houden en waar de woning aan moet voldoen. Daarnaast ben je als verhuurder ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de woning, evenals eventuele bijkomende klusjes. ook de huuradministratie kan flink wat tijd in beslag nemen. Door deze klus aan een vastgoedbeheerder uit te besteden, heb je als vastgoedeigenaar deze verantwoordelijkheden niet meer. De vastgoedbeheerder neemt dit werk van je uit handen.

Waarom kiezen voor een vastgoedbeheerder?

Als je een huis verhuurt, kan je hiervoor een verhuurmakelaar inschakelen. Deze makelaar zorgt voor een goede huurder, en regelt alle bijkomstige zaken. Maar als de woning eenmaal is verhuurd, moet je als eigenaar zelf verder het werk doen.

Als je kiest voor een vastgoedbeheer, worden alle taken van jou uit handen genomen. Het beheer zorgt niet alleen voor een goede huurder, maar houdt ook alle administratie en onderhoud bij. De financiële administratie bestaat niet alleen uit het innen van huur, maar ook de belastingen die betaald moeten worden. Daarnaast zijn er vaak servicecontracten die worden afgesloten, en zaken die in een huis gecontroleerd moeten worden. Heb jij belang bij vastgoedbeheer in Rotterdam? De professionele vastgoedbeheerders zorgen dat al jouw taken worden overgenomen, en heb je geen verplichtingen meer. Op deze manier heb je tevreden huurders, waar jij helemaal niets voor hoeft te doen.

Mocht er sprake zijn van spoed, en je zelf niet de telefoon op kan nemen omdat het bijvoorbeeld midden in de nacht is, dan hoef je je hier met een vastgoedbeheerder geen zorgen om te maken. De beheerder is 24 uur per dag bereikbaar, en werkt elke dag van het jaar. Je krijgt een vast contactpersoon aangewezen, zodat er veel sprake is van persoonlijk contact. Al met al kan een vastgoedbeheerder jou flink ontzorgen, en de zaken voor je op orde houden.

De kosten van vastgoedbeheer

De kosten van een vastgoedbeheerder kunnen flink verschillen. De diensten die door de beheerder worden aangeboden kunnen verschillen. Als je gaat vergelijken is het dus goed om te bedenken wat voor diensten je wenst, en wat je bereid bent om daarvoor te betalen. Je kunt makelaars en vastgoedbeheerders met elkaar vergelijken, en kiezen wat het beste bij jou past.